Paidan tuunaus

Olen jokin aika sitten piirtänyt opinnoissani tällaisen kuvasarjan:

Ajattelin, että keskimmäinen kuva (tai variaatio siitä) sopisi johonkin paitaan mukavasti. Ostin siis mahdollisimman hyväkuntoisen ja reiluhkon kokoisen collegen. Se löytyi Radio-kirppikseltä hintaan 4e.

Maalina käytin akryylimaalia, joka tarttuu vaatteeseen kuin tauti, eikä lähde pesussa pois.

Alkuun hahmottelin kuvaa paidan pinnalle pikkuisella siveltimellä. Ennen maalausta laitoin paidan väliin arkin leivinpaperia ja kostutin maalattava kohtaa sumupullolla. Ääriviivat ja taustaa hahmoteltuani annoin kuivua yön yli. Tässä vaiheessa kuva oli hiukan erilainen, kuin mitä siitä lopussa tuli.

Halusin värittää kuvan ja mietin miten se onnistuisi parhaiten. Päädyin sormiin: värin saa hierottua kankaaseen hyvin kiinni ja kerroksesta tulee tarpeeksi ohut. Värit myös sekoittuvat hauskasti yhteen, jolloin pinnasta tulee elävä. Kuvaa tehdessä päädyin tekemään joitakin muutoksia kasvoihin, sillä värit asettuivat paitaan niin hienosti, että noudatin niiden muotoja, en pitänyt tiukasti kiinni omasta alkuperäisvisiosta. Pienimmät yksityiskohdat tein siveltimellä.

Näin se kehittyi ja valmistui. Intoa jäi kokeilla vielä uudelleen tätä tekniikkaa, kunhan sopiva kuvaidea tulee mieleen. Seuraavaa ideaa varten on kuitenkin jo ostettu tunika/mekko Radio-kirppikseltä. Hintaa 3e. Inspiraatiota odotellessa. Luulen, että opinnoissa tulee vielä jotain sellaisia kuvia tehtyä, joita voi käyttää mallina.

P. S. Maali ei ohuena kerroksena kovetu paidan pintaan enempää kuin normaalit painatuksetkaan. Pestä ajattelin käsin, mutta kuulemma tällä tekniikalla tehtyjä vaatteita jotkut ovat pesseet myös koneessa ilman vaurioita.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: